De controle vond plaats in de deelgemeentes rond Ninove.
Koen Baten De controle vond plaats in de deelgemeentes rond Ninove.

Zeven bestuurders onder invloed van alcohol tijdens controle, een iemand onder invloed van drugs en in bezit van wapen

De politiezone van Ninove heeft bij een alcohol- en drugscontrole afgelopen weekend maar liefst zeven bestuurders betrapt onder invloed van alcohol. Een bestuurder was ook onder invloed van drugs. Op de Halsesteenweg in Neigem werd een bestuurder betrapt met 2,14 promille in zijn bloed, zijn rijbewijs werd meteen voor vijftien dagen ingetrokken. 

In totaal werd er op drie verschillende locaties gecontroleerd in de deelgemeenten van Ninove. Op de Halsesteenweg werden ook nog twee andere bestuurders betrapt onder invloed. Naast de Halsesteenweg werd er ook in Okegem op de Frans Van Der Perrekaai en in Nederhasselt op de Geraardsbergsesteenweg gecontroleerd. In Okegem werden ook nog eens drie bestuurders betrapt op sturen onder invloed. Op de Geraardsbergsesteenweg had een bestuurder te diep in het glas gekeken. Daar werd ook een bestuurder betrapt onder invloed van verdovende middelen. Hij had ook een wapen bij en nog meer verdovende middelen bij zich. Alles werd in beslag genomen en zijn rijbewijs werd meteen voor vijftien dagen ingetrokken.

Verder werden ook nog enkele kleine inbreuken vastgesteld op de gordel en op de technische keuring van de wagen. In totaal werden er 78 voertuigen gecontroleerd waarvan er 17 overtredingen konden worden vastgesteld.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer