Onteigeningen Heirbaan blijven aanslepen

De aanleg van een gescheiden fietspad langs de N446 Hamme-Waasmunster-Dendermonde, de zogenaamde Heirbaan, laat nog steeds op zich wachten. Het wijkcomité van Zogge blijft aandringen om de werken zo snel mogelijk te laten starten.

Het dossier voor de onteigeningen van private gronden werd in 2003 al opgestart, maar die onteigeningen zijn vandaag nog steeds niet rond. In 2012 stelden de drie betrokken gemeente- en stadsbesturen zelf nog een externe onderhandelaar aan om zo wat schot in de zaak te krijgen. Die zorgde ervoor dat het opnieuw even sneller ging, maar intussen liggen de onteigeningen opnieuw stil. Het wijkcomité van Zogge blijft echter aandringen. "De situatie is hier erg onveilig voor fietsers. Vrachtwagens rijden hier rakelings langs de fietsers."

Nu zijn 160 van de 197 onteigeningen afgerond. "Maar in 37 individuele dossiers blijkt een minnelijke schikking niet mogelijk. Daarom moeten die onteigeningen via de gerechtelijke weg gebeuren", liet Vlaams minister van Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) weten. Eens de onteigeningen achter de rug zijn, komt er een gescheiden fietspad op de gewestweg. (KDBB)

Lees meer