Jamie en Angie bij het grappige 'kattenkunstwerkje' in de Overvloedstraat.
Foto Benny Proot Jamie en Angie bij het grappige 'kattenkunstwerkje' in de Overvloedstraat.

"Op ons lijf geschreven"

'LEVALET' GING LANGS BIJ GOEDELE LEMIENGRE

Levalet is voor het eerst op The Crystal Ship. Hij is bekend voor zijn grappige maar maatschappijkritische taferelen. Hij maakt graag gebruik van elk object in de omgeving en kiest daarom zelf de gevels die hij wil gebruiken. Bij het huis van Goedele Lemiengre in de Overvloedstraat werd het afdakje boven de voordeur de ideale plaats om een brandweerman op neer te poten, terwijl er op de grond katten omhoog kijken.

Net verhuisd

"Normaal gezien is het de kat die ergens op zit en hulp nodig heeft, maar hier is het omgekeerd", vertelt Goedele. De Oostendse is tevreden over het resultaat. "Ik vind The Crystal Ship een cool initiatief. We hebben vorig jaar de volledige route afgereden met ook de kleine interventies. Ik heb nog maar net mijn huis gekocht en ben sinds zaterdag verhuisd. Zodra ik wist dat ik een eigen huis zou kopen, heb ik de gevel opgegeven voor het festival."


"Ik vind het resultaat mooi en grappig, het past hier perfect. Mijn jongste dochter Jamie is zot van katten, dus het kunstwerkje lijkt wel op ons lijf geschreven."


 (LBB)

Lees meer