De Proper Strand Lopers krijgen een cheque toegestopt door het bekende eetadresje De Baron, gevestigd in de Dorpsstraat in Oostende.
TVA De Proper Strand Lopers krijgen een cheque toegestopt door het bekende eetadresje De Baron, gevestigd in de Dorpsstraat in Oostende.

Bistroom De Baron schenkt Proper Strand Lopers mooie cheque

Het bekende eetadresje De Baron, in de Dorpsstraat nabij het Duinenkerkje, steunt de Proper Strand Lopers. Dankzij de verkoop van herbruikbare ‘doggy bags’, werd precies 302,70 euro ingezameld voor de zwerfvuiljagers. 

Wie in ‘bistroom’ De Baron zijn of haar bord niet op kan, mag de restjes altijd meenemen naar huis. De horecazaak rekent 1 euro aan voor een zogenaamde ‘doggy bag’, een herbruikbaar, recycleerbaar en duurzaam doosje waarin de etensresten maar naar huis worden gegeven. “Op een enkele avond worden toch zo’n tiental doosjes meegegeven”, zeggen chef Mick Luyckx en medezaakvoerder Kevin Muys. “De doosjes aankopen, kost ons ongeveer 70 eurocent. Het verschil met de verkoopprijs, 30 eurocent dus, hebben we gedurende een tijd voorbehouden voor de Proper Strand Lopers. We zijn zelf Oostendenaars en vinden hun project van zeer grote waarde voor zowel inwoners als toeristen. Ze verdienen alle steun.” 

Lees meer