Brand Villa Aqua Oostende
Mathias Mariën Brand Villa Aqua Oostende

Buitensauna vat vuur in bekend wellnesscenter in Oostende

Bij het bekende wellnesscenter Villa Aqua in Oostende is zaterdag brand ontstaan in de buitensauna. De ravage is groot, maar uiteindelijk raakte niemand gewond. 

Het vuur ontstond omstreeks 15.30 uur. Enkele medewerkers van Villa Aqua merkten de brand op en alarmeerden meteen de hulpdiensten. Zowel de brandweer van Middelkerke als Oostende kwamen ter plaatse en hadden de situatie relatief snel onder controle. Ze moesten wel nog een hele tijd nablussen. De zaakvoerder kon ondertussen al de schade opmeten en die blijkt groot te zijn. De buitensauna bestaat uit hout van een speciale den uit Finland. Net omdat het om een specifiek soort hout gaat, is het vooralsnog moeilijk de precieze schade op te meten. Vast staat dat de sauna een hele poos buiten gebruik zal zijn. Op het moment van de brand zat er niemand in de sauna, maar waren wel een 200-tal bezoekers binnen. Zij zaten korte tijd zonder elektriciteit en gas, maar ondervonden uiteindelijk weinig tot geen hinder. Evacuaties bleken niet nodig.  Vermoedelijk ligt een technisch defect aan de oorzaak van de brand. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer