Café en restaurant Mama Africa moet minstens drie maanden sluiten op burgemeestersbevel.
Benny Proot Café en restaurant Mama Africa moet minstens drie maanden sluiten op burgemeestersbevel.

Burgemeester Tommelein sluit opnieuw Oostends café: “Dergelijke verstoring van de openbare orde tolereren we niet”

Het café en restaurant Mama Africa in de Nieuwpoortsesteenweg in Oostende moet voor drie maanden dicht op burgemeestersbevel. “Dergelijke verstoringen van de openbare orde tolereren we niet. We geven mensen graag een tweede kans, maar als ze die niet grijpen, treden we kordaat op”, zegt burgemeester Bart Tommelein (Open Vld). De beslissing kwam na overleg met de lokale politie. 

“De laatste maanden is de politie verschillende keren moeten tussenkomen in het café voor herhaaldelijke overlast. De voorbeelden zijn legio: nachtlawaai, bedreigingen, moeilijkheden met dronken personen of zelfs aansteken van een barbecue in het gebouw.  Ook het FAVV stelde reeds een proces-verbaal op en de brandweer sloot het pand al eens tijdelijk omdat het niet brandveilig is. Dit kan niet langer verder op deze manier", gaat Tommelein verder. Het café bevindt zich in de Nieuwpoortsesteenweg 41, vlakbij Petit Paris. 

“De politie gaf de uitbaatster meerdere waarschuwingen, maar de overlast bleef aanhouden. Daarom is beslist het café voor drie maanden te sluiten. We geven mensen graag een tweede kans, maar als ze die niet grijpen, treden we kordaat op. Dankzij de sluiting van het café kan de buurt opnieuw tot rust komen”, besluit Tommelein. Na drie maanden wordt de situatie opnieuw geëvalueerd. De burgemeester kan de sluiting, een bestuurlijke maatregel, nog verlengen indien er geen verbetering in zit. 

Ook het café Cap Horn op ‘t Hazegras werd dit jaar nog gesloten door de burgemeester, in dat geval omdat er drugs werd verhandeld door klanten. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer