4 In de Zelliklaan ging DFace aan de slag.
Benny Proot In de Zelliklaan ging DFace aan de slag.

Corona krijgt The Crystal Ship niet helemaal klein: zelfs Londense wereldtopper versiert gevel

De vijfde editie van kunstenfestival The Crystal Ship werd in april uitgesteld omwille van het coronavirus, maar uiteindelijk zijn er toch vier extra werken gecreëerd om de liefhebbers ook dit jaar te bekoren.

Deze zomer kan je de vier nieuwe werken ontdekken in de groene rand van Oostende. Case Maclaim deed dat in de Duinhelmstraat. Case staat bekend om zijn fotorealistische werken die worden gekenmerkt door emoties, helder kleurgebruik en de uitvergroting van het menselijk lichaam. Hij heeft al kunst in Oostende op de gevel van Ron’s Pub. Case ging voor zijn werk op café en praatte wat met de vaste klanten.

Oostendenaar Alan viel meteen op en bracht het verhaal van zijn vader die als luitenant tegen de nazi’s had gevochten. Hij besloot de man na te schilderen op de muur van het café. 

4 Case Maclaim beschilderde de gevel in de Duinhelmstraat.
Benny Proot Case Maclaim beschilderde de gevel in de Duinhelmstraat.

Oorspronkelijk was het de bedoeling om met lokale artiesten te werken, maar door de versoepelingen kon The Crystal Ship met DFace zelfs een wereldtopper uit Londen binnenhalen. Hij maakte een opvallend werk in de Zelliklaan. Er werd overigens bewust gekozen voor locaties in de rand van de stad om deze zomer zoveel mogelijk bezoekers te spreiden over de stad.

4 Het werk van Alexis Diaz kreeg een nieuwe plek op Oosteroever op de zijgevel van O.666.
Benny Proot Het werk van Alexis Diaz kreeg een nieuwe plek op Oosteroever op de zijgevel van O.666.

Ook Elisa Capdevila en ERES lieten hun creativiteit los op onze stad. Het werk van ERES werd eerder al onthuld aan de achterkant van ziekenhuis AZ Damiaan. Het is een eerbetoon aan de zorg geworden. 

Het werk van Alexis Diaz, dat gemaakt werd in 2017 in de Kapellestraat, kreeg dan weer een nieuwe plek op Oosteroever op de zijgevel van O.666. Het was al even verdwenen uit het straatbeeld, maar is nu dus terug. Ook Strook kwam langs om zijn houten kunstwerk boven Toerisme Oostende een opknapbeurt te geven.

4 Een werk van Elisa Capdevila in Wetenschapspark 1.
Benny Proot Een werk van Elisa Capdevila in Wetenschapspark 1.

Lees meer