Het gerecht rolde vorige week een grote drugsbende op. (illustratiebeeld)
thinkstock Het gerecht rolde vorige week een grote drugsbende op. (illustratiebeeld)

Dealer blijft vast in onderzoek naar groot heroïne- en cocaïnenetwerk

In het onderzoek naar een groot heroïne- en cocaïnenetwerk in Nederland en Oostende heeft de Brugse raadkamer vrijdagmorgen de aanhouding van nog een verdachte met een maand verlengd.

Het onderzoek ging al halfweg vorig jaar van start, toen de politie informatie kreeg over een rechtstreekse aanvoerlijn van heroïne en cocaïne tussen Maastricht en Oostende. Het verdere onderzoek wees uit dat vanuit Nederland geregeld een koerier werd ingezet om drugs naar de kust te brengen en de opbrengst ook weer terug mee te nemen. In totaal bleken acht koeriers voor de bende te werken, onder wie enkele minderjarigen. Zij bevoorraden meer dan 200 klanten in Oostende en omstreken.

Eind vorige week ging het gerecht in samenwerking met de Nederlandse politie over tot arrestaties. Over de grens werden de twee organisatoren en meest recente koerier in de boeien geslagen. Speurders namen ook 11 kilo heroïne en 61.300 euro in beslag. 

In Oostende en omstreken werden bij tien huiszoekingen de lokale dealers opgepakt. In totaal werden 19 verdachten gearresteerd, van wie er 10 werden aangehouden door de onderzoeksrechter. Dinsdag verlengde de raadkamer al de aanhouding van verscheidene verdachten en ook vrijdagmorgen werd beslist om een verdachte dealer nog een maand langer in de cel te houden.

Lees meer