Dertiger riskeert jaren cel omdat hij vriendin probeerde te wurgen met gsm-kabel

Een 32-jarige man riskeert jaren cel omdat hij op 23 maart zijn vriendin probeerde te wurgen met de laadkabel van een gsm. Hij werd agressief toen zij hem vroeg om de pamper van hun dochtertje te verversen. Volgens de man zelf is er geen vuiltje aan de lucht.

De feiten speelden zich af in het appartementje van de vrouw in Oostende. Ze had al enkele jaren een relatie met R.K., een man van Rwandese afkomst die daarvoor in Brussel woonde. De man, die werkloos was, werd steeds jaloerser. "Hij verbood haar om contact te hebben met haar familie", zei haar advocaat. "Ze mocht enkel nog naar buiten om te werken, om geld te verdienen om hem te onderhouden. Haar sociaal isolement was totaal. R.K. was ziekelijk jaloers en bezitterig. En zijn wil was wet." Op 23 maart escaleerde de situatie. R.K. weigerde om de vuile pamper van hun dochter te verschonen. De vrouw ging haar hart luchten bij haar zus, maar toen ze terug thuis kwam, was haar partner razend. Hij ging achter haar staan en probeerde haar te wurgen met de laadkabel van zijn gsm. Hij trok het snoer zo hard aan dat de vrouw in ademnood kwam. "Hij verslapte zijn greep pas toen het dochtertje begon te huilen", sprak de procureur. "Het slachtoffer kon even ontsnappen, maar kreeg wel nog een reeks klappen." Volgens de beklaagde was er geen vuiltje aan de lucht. "Ik wilde haar niet doden, ik zou niet weten waarom. We hadden gewoon ruzie, ik heb haar zelfs niet aangeraakt. En die striemen aan haar hals heb ik niet gezien. Het is gewoon haar familie die haar tegen mij opzet."

Meerdere keren veroordeeld

De man heeft een goed gevuld strafblad. Als minderjarige werd hij al veroordeeld voor slagen met de dood tot gevolg. En tijdens een reis met het slachtoffer in Ierland overviel hij al eens een taxichauffeur. Hij riskeert nu een celstraf van drie jaar of meer. Het slachtoffer vraagt 12.500 euro schadevergoeding. Vonnis op 13 juli. (JHM)

Lees meer