50 Mexicaanse pesos. Het muntstuk heeft momenteel een waarde van 1.428 euro en bevat 37,5 gram zuiver goud van 21,6 karaat.
RV 50 Mexicaanse pesos. Het muntstuk heeft momenteel een waarde van 1.428 euro en bevat 37,5 gram zuiver goud van 21,6 karaat.

Dief steelt beleggersmunt van 1.428 euro in postzegel- en muntenhandel

Een dief ging donderdagnamiddag aan de haal met een munt ter waarde van liefst 1.428 euro bij postzegel- en muntenhandel Dezittere op Sint-Petrus-en-Paulusplein in Oostende. De politie zette meerdere combi’s in om de dief te onderscheppen, maar dat bleek zonder resultaat.

De dief sloeg zijn slag rond 16 uur in de namiddag. “Het gebeurde vrij snel. De man wilde bepaalde munten bekijken en op een gegeven moment lagen er vijf munten op tafel. Toen de man weg was en ik de munten terug in de kluis wilde leggen, bleek er eentje verdwenen”, zegt de zaakvoerder. Het ging om een munt van 50 Mexicaanse pesos, een beleggingsmunt met 37 gram goud van 21,6 karaat. De munt werd voor het eerst gedrukt in 1921 om de honderdste verjaardag van de Mexicaanse onafhankelijkheid te vieren en is populair bij beleggers.

“Ik had het moeten weten. De man gedroeg zich achteraf gezien vrij verdacht. Bovendien keek hij ook verschillende keren naar de bewakingscamera’s, is op de beelden te zien”, voegt de zaakvoerder toe. De dief sprak Spaans, heeft een zware lichaamsbouw, draagt een snor en liep rond met een grijze pull en pet. De man is voorlopig niet gevat.

Wellicht al verkocht

“Ik denk niet dat ik die munt ter waarde van 1.428 euro nog terug zal zien. De dief weet wellicht precies waarmee hij bezig is. Allicht is de munt inmiddels verkocht aan een andere nietsvermoedende goudhandelaar”, besluit de zaakvoerder.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer