Torenoogst organiseert rondleidingen en workshops in hun samentuin op deze bijzondere locatie
LBB Torenoogst organiseert rondleidingen en workshops in hun samentuin op deze bijzondere locatie

Eerste groenten groeien op het dak van parkeertoren

Samentuin zet dit weekend deuren open

Op de parkeertoren van de CM werden aan het begin van de zomer de eerste groenten gepland in de samentuin Torenoogst. Ondertussen staan er al pompoenen, courgetten, snijbiet, maar ook kruiden en bessen. Zo’n 30-tal mensen komen regelmatig meehelpen om de tuin te onderhouden. Komend weekend kan iedereen eens langsgaan voor workshops en rondleidingen.

De parkeertoren van het voormalige Sint-Jozefsziekenhuis wordt maar voor een klein deel gebruikt en het leek dan ook een leuk idee van Gillian Lowyck en Lore Provoost om de bovenste verdieping te gebruiken voor een samentuin. Het idee ontstond al een jaar geleden en in tussentijd werd heel wat tijd en energie gestoken in het opbouwen van het bijzondere initiatief. Eind juni kwam uiteindelijk ook de speciale aarde toe waarin groenten, fruit en kruiden konden gekweekt worden. Het project wordt gedragen door een kerngroep van 10 mensen, maar in totaal komen zo’n 30 mensen regelmatig helpen. Ook Duinhelm is elke vrijdag met een ploeg aanwezig om te helpen. “Elke zondag spreken we af tussen 14 en 16 uur om te werken in de tuin. Iedereen is dan welkom om mee te helpen. Aan het einde van middag verdelen we de oogst. Mensen die vaak komen helpen krijgen natuurlijk meer”, licht Gillian toe. Zaterdag 31 augustus is er vanaf 16 uur een officiële opening van de samentuin Torenoogst. “We organiseren leuke workshops, rondleidingen en gaan samen koken met onze oogst. Iedereen kan een kijkje komen nemen.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer