oostende: modest: Donal Riordan
Benny Proot oostende: modest: Donal Riordan

Eerste verpakkingsvrije kruidenier van Oostende opent straks de deuren: “Haal je lege potjes al maar uit de kast”

Modest, de eerste verpakkingsvrije winkel in Oostende, opent op 9 mei de deuren in de Torhoutsesteenweg 30. “De drie pijlers van de zaak zijn zero waste, lokaal én biologisch”, zegt zaakvoerder Donal Riordan.

Zaakvoerder Donal Riordan omschrijft de winkel als de nieuwe kruidenier. “We zullen een ruim assortiment aanbieden van voeding en onderhouds- en badkamerproducten die met zorg worden geselecteerd”, verduidelijkt hij. Het concept van een verpakkingsvrije winkel is eenvoudig. “Als klant breng je zelf een doos, pot, bokaal of zakje mee om de producten  mee naar huis te nemen. Je betaalt dan enkel het gewicht van wat je hebt gekocht. Als je zelf geen verpakking bij hebt, dan kan je ervoor kiezen om in de winkel een duurzame verpakking aan te kopen. Zo hebben we papieren, linnen of katoenen zakjes of glazen potjes. Op deze manier dragen we ons steentje bij tot het verkleinen van de afvalberg.”

In Modest zul je niet alleen deze producten kunnen kopen. Er komt ook een zithoek waar je een koffie of thee kan drinken en enkele lekkernijen kan proeven. “Zo willen we onze klanten extra verwennen. De zithoek biedt mogelijkheden om een praatje te maken met de klanten en een extra woordje uitleg te geven over ons concept’, zegt Donal Riordan nog.

Oostende zet al enkele jaren in op een reputatie als ‘shoppingstad aan zee’, en de komst van de nieuwe winkel past in dat plaatje. “Door actief in te zetten op het aantrekken van vernieuwende en originele winkels, willen we Oostende nog duidelijker op de kaart zetten als dé shoppingstad aan zee. Dat is een van de vier kerntaken van het Economisch Huis, dat dit dossier dan ook ten volle ondersteunde. Dat een verpakkingsvrije winkel als Modest uiteindelijk voor Oostende kiest, is een mooi voorbeeld. Ook de keuze voor een locatie in de Torhoutsesteenweg zorgt voor een extra dimensie voor de winkels in dit stadsdeel. We kunnen de komst van zulke winkels in onze stad alleen maar toejuichen”, zegt schepen voor Ondernemen Charlotte Verkeyn (N-VA). 

Burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) merkt op dat er de voorbije maanden al heel wat nieuwe zaken de deuren openden in Oostende. “Het bewijst dat Oostende kansen biedt aan ondernemers. De opstart van een verpakkingsvrije winkel toont ook aan dat het bewustzijn rond het klimaat groeit. Dankzij dit innovatief concept zullen we heel wat plastic wegwerpverpakkingen vermijden.”

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Stan Vankoo

    De goede oude tijd is terug van weggeweest! Maar Oostende DE shoppingstad bij uitstek is wishfull thinking!

  • karl van dyck

    Geweldig initiatief. Ik probeer als ik naar winkel ga ook zo weinig mogelijk plastiek zakjes te nemen in de fruitafdeling.

Lees meer