Illustratiebeeld.
Ronny De Coster Illustratiebeeld.

Fietser (26) wordt opgeschept en raakt gewond, maar vlucht voor de politie

Een 26-jarige fietser werd dinsdag iets voor het middaguur onderuit gereden in de Nieuwstraat in Oostende door een personenwagen. Toen de politie aankwam, stelde de man zich agressief op en probeerde hij te vluchten. Hij werd bij de kraag gevat en legde een positieve drugstest af. 

Volgens de politie gebeurde het incident op de hoek van de Nieuwstraat en de Kaaistraat. Een 68-jarige bestuurster uit Middelkerke kwam met haar wagen uit de Kaaistraat en kon de fietser niet meer ontwijken. Volgens commissaris Katrien Jonckheere kwam de man op de motorkap en vervolgens op de grond terecht. “Toen de politie ter plaatse kwam voor  de vaststellingen, reageerde de man agressief en wilde hij de plaats ontvluchten. Hij werd alsnog staande gehouden en overgebracht naar het politiekantoor, waar hij kalmeerde. De man legde een positieve speekseltest af. Door zijn val raakte hij lichtgewond, waarop de man naar het ziekenhuis werd overgebracht ter verzorging”, zegt commissaris Jonckheere. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer