8 Uitbaters Benny Van Vooren en Margaux Rubbens op het terras achteraan bij de duinen.
TVA Uitbaters Benny Van Vooren en Margaux Rubbens op het terras achteraan bij de duinen.

Fort Napoleon krijgt ‘Belevingsbrasserie’, inclusief dakterras met magnifiek uitzicht. Je bent nu al welkom

Na het museum van Fort Napoleon worden nu ook het restaurant en de bar in een nieuw jasje gestopt. Kindvriendelijkheid blijkt daarbij een stevige troef. Maar de blikvanger is het ruime dakterras bovenop het historische fort. “Je hebt er een schitterend zicht op Oosteroever, de stad en omliggende duinen", zegt Margaux Rubbens, uitbaatster van de Belevingsbrasserie.

De nieuwe Belevingsbrasserie biedt zowel lekkere gerechten als een brede waaier een drankjes en cocktails aan. De renovatie van het horecagedeelte van Fort Napoleon verloopt in verscheidene fases en moet in februari volgend jaar afgerond zijn.

De start van de werken is intussen achter de rug en de eerste klanten kunnen nu al hun opwachting maken. “Een deel van de gang werd aangepakt en ook de nieuwe keuken is volledig geïnstalleerd en conform alle regelgeving”, vertelt uitbaatster Margaux Rubbens. “Ook het zonneterras achteraan werd aangepakt en geniet nu een frisse aanblik. We zijn ook erg fier op onze ‘rooftop terrace’, het dakterras bovenop het fort. Van gebouweigenaar Herita vzw kregen we de toestemming om er een knappe plek in te richten om te genieten en te ontspannen. Dat kan nu al, we zullen het terras de komende tijd wel nog extra aankleden. Je hebt er alvast een schitterend zicht op Oosteroever, de stad en omliggende duinen.” In een verdere fase wordt de bekende glazen zaal beneden vernieuwd, komt er een aangepaste bar en zal het sanitair en schrijnwerk worden aangepakt. 

(lees verder onder de foto’s)

8 Het horecagedeelte van Fort Napoleon in Oostende krijgt een compleet nieuwe look. Het terras op het dak van het fort wordt netjes aangekleed.
TVA Het horecagedeelte van Fort Napoleon in Oostende krijgt een compleet nieuwe look. Het terras op het dak van het fort wordt netjes aangekleed.
8 Zo moet de Belevingsbrasserie in Fort Napoleon er na alle werken uitzien.
Belevingsbrasserie Zo moet de Belevingsbrasserie in Fort Napoleon er na alle werken uitzien.

Nog een speerpunt van de nieuwe uitbaters: beleving creëren. “In Fort Napoleon vinden regelmatig tentoonstellingen plaats voor kinderen. We spelen hier op in met een ruim en kindvriendelijk aanbod, zoals gekke spiegels in de inkom, magneet- en krijtborden en interactieve menukaart. We verliezen ook de wandelaars en andere recreanten niet uit het oog", vervolgt Rubbens. “Je kan hier dus ook lekker komen uitzakken na een stevige wandeling in de duinen en genieten van een koffie of warme chocomelk.”

Alle feesten

De nieuwe uitbaters, die al een pak ervaring hebben opgebouwd in de cateringsector, focussen ook op bedrijfsevenementen, seminaries, speciale feesten en zowel grote als kleine groepen. “Er zijn verscheidene formules waardoor je naar jouw smaak een feest kan plannen op deze bijzondere locatie. Iedere zaterdag kan je hier met vrienden genieten van kip aan 't spit en de eerste zondag van elke maand serveren we een luxueuze brunch. Ook zetten we een ‘vrijdag visdag’ terug op de kaart.” 

Burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) is tevreden over de nieuwe horecafunctie. “Fort Napoleon is een unieke site in de stad. Vorig jaar kreeg het museum een grondige make-over en we zijn blij dat nu het restaurant een upgrade krijgt. Dit moet een nieuwe parel worden op de boeiende site van Oosteroever."  

Praktisch

In juli en augustus is de zaak elke dag open van 10 tot minstens 20 uur. Van april tot en met juni, en in september kan je er terecht van woensdag tot en met zondag tussen 10 en 18 uur. In oktober tot en met maart is de Belevingsbrasserie open op woensdag, vrijdag en in het weekend tussen 12 en 18 uur. 

8 Ook voor feesten en bedrijfsevents zal je er terechtkunnen.
Belevingsbrasserie Ook voor feesten en bedrijfsevents zal je er terechtkunnen.
8
Belevingsbrasserie
8 Het horecagedeelte van Fort Napoleon in Oostende krijgt een compleet nieuwe look. De gang is al helemaal klaar.
TVA Het horecagedeelte van Fort Napoleon in Oostende krijgt een compleet nieuwe look. De gang is al helemaal klaar.
8 Het horecagedeelte van Fort Napoleon in Oostende krijgt een compleet nieuwe look. Het terras achteraan bij de duinen werd netjes aangekleed.
TVA Het horecagedeelte van Fort Napoleon in Oostende krijgt een compleet nieuwe look. Het terras achteraan bij de duinen werd netjes aangekleed.
8 Uitbaters Margaux Rubbens en Benny Van Vooren, met burgemeester Bart Tommelein.
TVA Uitbaters Margaux Rubbens en Benny Van Vooren, met burgemeester Bart Tommelein.

Lees meer