Het Colruyt-filiaal in de Torhoutsesteenweg in Oostende. trostomaten appelen Lotus Speculoos
Google Street View Het Colruyt-filiaal in de Torhoutsesteenweg in Oostende. trostomaten appelen Lotus Speculoos

Georgische winkeldieven krijgen tot 2 jaar cel voor tabaksdiefstallen

Drie Georgische twintigers hebben celstraffen tot 2 jaar gekregen voor acht tabaksdiefstallen in filialen van Colruyt. Het drietal sloeg onder meer toe in Oostende en Knokke.

Eén van de mannen werd op zaterdag 13 april op heterdaad betrapt door de winkeldetective in de Colruyt van Oostende. Zijn twee kompanen zaten in hun wagen op de parking te wachten. De politie kon de drie winkeldieven in de boeien slaan en trof in hun koffer voor in totaal 850 euro aan roltabak aan. De rookwaren, voornamelijk van het merk Lucky Strike, bleken de dagen voordien te zijn gestolen in de Colruyt-filialen van Bredene, Knokke, Waterloo, Sint-Niklaas, Gent en Beveren. Levani K. (23) en Giorgi U. (24) pleegden samen acht feiten. Hun landgenoot Davit T. (22) kwam in aanmerking voor zes feiten.

Uitdelen

Volgens de advocate van K. wilden de mannen de gestolen goederen meenemen naar hun thuisland. “Ze kunnen daar immers moeilijk aan tabak geraken”, pleitte meester Frederieke Cloet. “Een deel wilden ze ook uitdelen in het asielcentrum waar ze verbleven.” De rechter vroeg de man waarom ze enkel filialen van Colruyt viseerden. “Dat is toevallig begonnen”, antwoordde die. “Ik kende de supermarkt niet, maar na de eerste diefstal staken  we verschillende adressen in onze gps.” Levani K. en Giorgi U. kregen vrijdagmorgen celstraffen van 2 jaar, waarvan de helft met uitstel. Davit T. werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 maanden, eveneens de helft met uitstel.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer