2 Het resultaat van de opruimactie in het Mercatordok: fietsen, bromfietsen, verkeersborden, dranghekkens en... kogels.
Bart Boterman Het resultaat van de opruimactie in het Mercatordok: fietsen, bromfietsen, verkeersborden, dranghekkens en... kogels.

Iemand zijn kogels kwijt? Brandweer vindt fietsen, bromfietsen, verkeersborden, maar ook drie pakketten kogels bij opruimactie in Mercatordok

Brandweer en politie hebben dinsdag een schoonmaakactie gehouden in het Mercatordok in Oostende. De duikers van de brandweer hebben heel wat fietsen en verkeersborden boven gehaald, maar ook drie pakketten met kogelpatronen. 

“We wilden alle voorwerpen die niet thuishoren in het water boven halen. De vondsten werden gecontroleerd door de politie op mogelijke links met criminele feiten”, zegt kapitein Dries Van Der Veken van de brandweer van Oostende. De scheepvaartpolitie zette een sonarboot in om niets over het hoofd te zien. “We hebben vijftien fietsen, twee bromfietsen, veel verkeersborden, enkele dranghekken maar ook drie pakketten met kogels boven gehaald. Het is niet duidelijk of het om echte kogels dan wel van een alarmpistool gaat. De scheepvaartpolitie nam de kogels mee voor onderzoek”, weet Van Der Veken.

De overige zaken werden opgehaald door de stadsdiensten en naar het containerpark gebracht. “Op 6 mei gaat de actie verder, maar dan aan de andere kant van het Mercatordok, aan het station. Vermoedelijk zullen daar nog veel meer fietsen en verkeersborden boven water komen. Alles wat los zit, belandt blijkbaar in het water”, besluit Van Der Veken. 

Brandweer en politie kiezen jaarlijks een nieuwe plek uit om op te ruimen. Vorig jaar was de Spuikom aan de beurt. 

2 De scheepvaartpolitie zette een sonarboot in.
Bart Boterman De scheepvaartpolitie zette een sonarboot in.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • ringo van der pulst

    Een schoon voorbeeld van wat een vuilaard de mens toch is.

  • Frederic Werquin

    En geen camera's? Daar liggen toch duure boten?Maar wel camera's voor hondendrollen! Zo zie je maar,stront is geld.

Lees meer