Ronny De Coster

Illegalen betrapt met gestolen kledij, eentje dreigt eigen keel over te snijden met glasscherf

Twee Algerijnen zonder papieren hebben zaterdagnacht heel wat heibel gemaakt aan het politiekantoor van Oostende. Een van hen dreigde een glazen fles kapot te slaan om zijn keel over te snijden. Eerder werden ze opgepakt en bleek dat ze kledij hadden gestolen. 

Een patrouille controleerde het duo rond 00.45 uur in de Leopold III-laan op vermoeden van illegaliteit. Dat bleek te kloppen, want ze hadden niet de nodige verblijfsdocumenten bij zich. “Beiden droegen ook jassen die duidelijk nieuw waren. Na bevraging van de winkel in kwestie bleek dat de kleding was gestolen. De jassen werden in beslag genomen en het duo kreeg andere kledij aangeboden. Na raadpleging van de dienst Vreemdelingenzaken mochten beiden beschikken, waarbij een van hen het bevel kreeg het land onmiddellijk te verlaten”, zegt commissaris Kris Allary van de lokale politie Oostende. “De betrokkenen waren ontevreden over de inbeslagname van de jassen en maakten amok voor het politiekantoor. Een van hen nam een fles uit de vuilnisbak en wou die stuk slaan. Hij dreigde ermee zijn keel over te snijden. Ze vielen ook voorbijgangers lastig. Om de openbare orde te herstellen, drong een nieuwe bestuurlijke opsluiting zich op. De dienst Vreemdelingenzaken werd opnieuw verwittigd. Voorlopig is nog geen nieuwe beslissing gevallen over het lot van de twee”, besluit de commissaris.  

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Paul Larue

    Je kan dus stelen en weggestuurd worden. Ik begrijp niet waarom de belastingdienst ook niet zo tolerant is met ons als we niet betalen.

Lees meer