Freddy Makelberge is het beu dat er al maanden een aanhangwagen vol schroot voor zijn deur staat
Benny Proot Freddy Makelberge is het beu dat er al maanden een aanhangwagen vol schroot voor zijn deur staat

Inwoner maakt zich boos: “Sigarettenpeuk op straat kost je 100 euro. Maar aanhangwagen vol afval mag hier drie maanden blijven staan”

In de Zwaluwenstraat in Oostende staat al meer dan drie maanden een aanhangwagen geparkeerd met afval in. Het is geen eigendom van een inwoner van de straat. Zij ergeren zich dan ook blauw dat dit zomaar kan. “De stad wil 100 euro boete geven voor een sigaret op straat, maar als iemand drie maanden zijn vuilnis op straat laat staan kan er niet ingegrepen worden.”

Toen de inwoners van de Zwaluwenstraat lazen dat het Oostendse stadsbestuur strenger wil optreden tegen sluikstorten kon Freddy Makelberge zijn oren toch niet geloven. “Wij hebben al enkele diensten  en de wijkpolitie aangeschreven om aan te kaarten dat hier nu al meer dan drie maanden een aanhangwagen vol met afval geparkeerd staat. Er is één keer iemand langs geweest, maar het is blijkbaar geen prioriteit . Nu lees ik dat de stad 100 euro boete wil geven voor mensen die een sigarettenpeuk op de grond gooien. Als dat wel een prioriteit is waarom kunnen ze de eigenaar dan niet aanschrijven. Ik weet niet wie het is. Hij woont niet in de straat. Hij is één keer langskomen om de aanhangwagen op een andere plaats in de straat te zetten. Ondertussen klaagt iedereen erover omdat er telkens nog meer afval in gegooid wordt door voorbijgangers.”

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Erwin De Mulder

    De bewoners begrijpen dat niet.De eigenaar wacht gewoon tot zijn karretetje vol is om het weg te voeren dus je mag er uw sigarettenpeuken ook bijgooien,zonder boete dan...

  • dirk rombaut

    prachtig!

Lees meer