De twee nieuwe Masterchefs Jean-Philippe Furnémont en Stefaan Timmerman, geflankeerd door de twee nieuwe ambassadeurs Luc Deklerck en Thierry Cornelis.
rv De twee nieuwe Masterchefs Jean-Philippe Furnémont en Stefaan Timmerman, geflankeerd door de twee nieuwe ambassadeurs Luc Deklerck en Thierry Cornelis.

Jean-Philippe Furnémont en Stefaan Timmerman zijn nieuwe masterchefs

Het 57ste Magistraal Kapittelbanket van de 33 Masterchefs Belgium vond opnieuw plaats in het Kursaal van Oostende. Twee nieuwe chefs, Jean-Philippe Furnémont en Stefaan Timmerman, mogen zich voortaan ook Masterchef noemen.

Tijdens het gala was er de intronisatie van de nieuwe leden waaronder Vincent Willekens van Le Fox in De Panne en de Oostendse burgemeester Bart Tommelein. Bij de intrede van de nieuwe Toque Blanches liepen de West-Vlamingen Baptiste Buyens van Le Fox in De Panne, Peter Decoster van Hotelschool Koksijde, Lucas Stroef van Bistro 144 in Jabbeke, Koen Toye van Vijverhof in Wevelgem en Michael Vanderhaeghe van St-Nicolas in Elverdinge meteen in de kijker.

Met Thierry Cornelis van De Kelle in Koksijde en Luc Deklerck van Bistro Mathilda in Oostende was de kust sterk vertegenwoordigd op het podium. Voorzitter Stéphane Buyens sloeg beide toppers tot Culinary Ambassador. “Hun inzet voor de horeca in het algemeen, de gastronomie in het bijzonder kent geen grenzen. Ze zijn een voorbeeld voor de nieuwe generatie die er aankomt”, zei de voorzitter. Hij kondigde aan dat het zijn laatste jaar als voorzitter is. Tot slot volgde nog de benoeming van Jean-Philippe Furnémont Kok sur Mer in De Haan en Stefaan Timmerman van Assiette Blanche in Brugge. Zij gaan voortaan door het leven als Masterchef.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer