John Crombez verlaat gemeenteraad met volledige fractie na onvrede over leiding Wouter De Vriendt

Sp.a - Stadsmakers heeft maandagavond de gemeenteraad verlaten uit onvrede met het verloop van de zitting.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Er was eerder op de avond al een scherpe discussie tussen burgemeester Bart Tommelein en John Crombez. Dat bepaalde de toon van de zitting. Nancy Bourgoignie wilde tussenkomen op de tweede budgetwijziging voor 2019, maar drukte volgens gemeenteraadsvoorzitter Wouter De Vriendt te laat op het knopje om een tussenkomst te vragen.  “Het gaat hier over subsidies en budgetwijzigingen. Moet het hier op een drafje afgewerkt worden? Ik heb wel op tijd geduwd”, hield Bourgoignie vol. De Vriendt bleef er echter bij dat ze pas op het knopje had gedrukt toen het punt, dat inderdaad snel passeerde, al voorbij was.

Nancy Bourgoignie liet het erbij en begon vragen te stellen over de begroting van de Hulpverleningszone West-Vlaanderen 1. John Crombez wilde de gebeurtenis echter niet zomaar laten passeren. “Als u bij uw standpunt blijft dat als iemand een seconde te laat duwt, ze niet meer mogen tussenkomen, dan verlaten wij de gemeenteraad. Anders moet je mij zeggen hoe je dat registreert dat jij met je grote woorden over democratie en inspraak zo'n belangrijk punt laat passeren. We gaan de belangrijke punten dan wel publiek toelichten”, zei Crombez.

De oppositiebanken bleven leeg na het vertrek van sp.a
LBB De oppositiebanken bleven leeg na het vertrek van sp.a

Volgens De Vriendt gaat het gewoon om de procedures. “Ik kan zelfs niet meer terugkomen op het punt als het goedgekeurd is. De manier waarop u nu tekeergaat is niet ok.” Daarop stonden de raadsleden recht en vertrokken. Ondertussen was het volgende punt over de begroting van de Hulpverleningszone West-Vlaanderen 1 al bezig en burgemeester Bart Tommelein ging onverstoord verder met het antwoord op een vraag van Bourgoignie. De zitting ging nadien gewoon verder in sneltempo.

Ook nadien bleef De Vriendt bij zijn standpunt. “Mevr Bourgoignie heeft niet goed opgelet. Dat kan gebeuren, het is mij vroeger in de oppositie ook eens overkomen, maar ik sta versteld dat de sp.a fractie die fout dan niet gewoon toegeeft en het op mij probeert af te schuiven. Ik betreur deze agressieve stijl van politiek ten zeerste.”

10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Bruno Suykens

    Beste mijnheer De Vriendt, mag ik zo vrij zijn één van uw slagzinnen te herhalen : “Het gaat hier niet om regeltjes maar om mensen.” Het is maar om te bewijzen hoe selectief kort uw geheugen is. Prettige dag verder.

  • Johan Vervaeck

    Hoe zit dat dan met die zitpenningen? Kunnen toch niet worden uitbetaald dan ?

Lees meer