De politie op Ostend Beach.
TVA De politie op Ostend Beach.

Kopschopper van Ostend Beach komt vrij mits betaling van borgsom van 3.000 euro

De twintiger die een festivalganger tegen het hoofd schopte op Ostend Beach, kan vrijkomen uit de gevangenis als hij een borgsom van 3.000 euro op tafel legt. Dat heeft de Brugse raadkamer dinsdagmorgen beslist.

De 28-jarige man uit Het Noord-Franse Croix raakte vorige maand samen met zijn neef in een discussie verwikkeld voor de ingang van Ostend Beach. Op camerabeelden was te zien hoe L.O. tegen het hoofd schopt van het slachtoffer, dat op dat moment op de grond lag te worstelen met de neef van zijn belager. De toestand van de man uit Sambreville bleek meteen zorgwekkend. Hij werd met een levensbedreigend hersenletsel overgebracht naar het ziekenhuis, maar was snel aan de beterhand. Volgens het Brugse parket mocht hij zelfs diezelfde dag nog naar huis. L.O. werd in de boeien geslagen en aangehouden door de Brugse onderzoeksrechter op verdenking van opzettelijke slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid tot gevolg. Na een maand voorhechtenis liet de raadkamer hem dinsdagmorgen vrij op borg. Later zal hij zich wel nog voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Norbert Bauwens

    Later zal hij zich wel nog voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden??????? En gij geloofd dat die man daarvoor terug naar hier gaat komen. Blijkbaar kan hier bij het gerecht alles opgelost worden door een som te betalen. Propere justitie...…….

  • paul maene

    Komt voor het Belgische gerecht????? Nou Moe, dat wordt lachen geblazen! 5 regeringen graaien in de staatskas die daardoor geld tekort komt om gevangenissen te bouwen! Ik vertel tegen niemand dat ik Belg ben want daar ben ik beschaamd voor!

Lees meer