3 De politie stelde een perimeter in en de Koningsstraat was afgesloten.
Bart Boterman De politie stelde een perimeter in en de Koningsstraat was afgesloten.

Kusttram rijdt tegen raam dat op verhuislift staat, liftbestuurder krijgt glas bovenop zich. “We zijn in shock”

Bij een bizar ongeval met de kusttram heeft dinsdag een 41-jarige Oostendenaar zware verwondingen opgelopen. Arbeiders waren met een verhuislift ramen naar boven aan het brengen in een appartementsgebouw. Toen de kusttram voorbijreed, raakte die een raam. Het glas kwam terecht op de man die de verhuislift bestuurde. Hij is er erg aan toe, maar zijn toestand zou stabiel zijn.

Het vreemde incident gebeurde rond 10.30 uur in de Koningsstraat in Oostende. “Onze tramchauffeur was er gestopt, toen hij zag dat arbeiders bezig waren met het glas en de verhuislift”, zegt Inge Debruyne, woordvoerster van De Lijn. “Hij kreeg daarop het teken van de arbeiders dat hij mocht doorrijden met de tram, omdat de situatie veilig leek. Toch heeft een stroomafnemer bovenop de kusttram het glas op de lift geraakt en het raam is op de arbeider gevallen. Een erg noodlottig ongeval”, vertelt de woordvoerster. Die versie wordt ook door de politie bevestigd.

3 De arbeider kreeg het gevallen raam op zich en liep zware verwondingen op.
Bart Boterman De arbeider kreeg het gevallen raam op zich en liep zware verwondingen op.

Om ramen van het appartementsgebouw te vervangen, was Glashandel Francier uit Oostende ingeschakeld. Die had op zijn beurt Verhuizingen Vandycke uit Snaaskerke ingehuurd om het glas naar boven te krijgen. Het 41-jarige slachtoffer is een werknemer van de verhuisfirma. Hij liep verwondingen op aan het hoofd en is er erg aan toe. “We zijn in shock door wat er is gebeurd", vertellen de zaakvoerders van Verhuizingen Vandycke. “De toestand van onze arbeider is stabiel en onze gedachten gaan nu naar hem uit.” 

Een van onze mannen legde het slachoffer in de bestelwagen in afwachting van de komst van de hulpdiensten en bleef op hem inpraten

Veerle Francier

Ook bij Glashandel Francier was de verslagenheid groot. “Een van onze mannen legde hem in de bestelwagen in afwachting van de komst van de hulpdiensten en bleef op het slachtoffer inpraten", vertelt Veerle Francier.

Verkleumd

“Ook onze werknemer is even naar het ziekenhuis overgebracht, omdat hij in shock ging. Ik ben ons personeel gaan ophalen en heb hen thuis in de douche gestoken. Ze stonden verkleumd en aangeslagen in de gietende regen. Ze blijven morgen thuis na wat er gebeurd is. We hopen het beste voor de collega van de verhuisfirma”, aldus Veerle Francier.

3 De lift moest de ramen tot boven op het appartementsgebouw brengen.
Bart Boterman De lift moest de ramen tot boven op het appartementsgebouw brengen.

Door het ongeval was de Koningsstraat enkele uren afgesloten. Het tramverkeer verliep op één spoor. De reizigers die op de bewuste kusttram zaten, moesten overstappen. Omdat de omstandigheden van het ongeval duidelijk zijn, is er geen deskundige van het parket ter plaatse gekomen.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • jan vandaele

    Sterkte aan de gewonde persoon

  • Noe Maria

    Trieste

Lees meer