Lady Xena, de hond die in duet ging met Whitney Houston in Belgium’s Got Talent, is overleden

Lady Xena, de Argentijnse dog van Mick Depreytere en Daphnée Naessens die tijdens Belgium’s Got Talent in 2015 heel Vlaanderen inpakte, is gestorven. Ze had al twee jaar problemen met haar lever en deze week werd ze plots heel ziek.

Xena ‘zong’ tijdens Belgium’s got talent mee met het nummer ‘I will always love you’ van Whitney Houston en betoverde daarmee heel Vlaanderen. Twee jaar zat de passage van Xena ook vervat in de Britse compilatie Planet’s Got Talent. Xena werd dan ook immens populair. Na Belgium’s Got Talent kwam er zelfs een Japanse tv-ploeg naar Oostende. “We namen later ook nog deel aan twee dierenshows in het buitenland. Ze haalde daar de tweede en de derde plaats. We kregen uitnodigingen voor onder meer Holland’s Got Talent en een optreden in Frankrijk, maar daar hebben we voor bedankt.” Xena is gekend in gans de wereld. “We krijgen berichten binnen uit Canada, Mexica en Amerika. Ze was overal geliefd.”

2 Oostende Mick Depreytere en Daphnée Naessens met zingende hond Xena
Benny Proot Oostende Mick Depreytere en Daphnée Naessens met zingende hond Xena

Mick en Daphnée zijn duidelijk aangeslagen bij het verlies. “Deze week at ze plots niet meer. Ze sukkelt al twee jaar met haar lever, maar ze kreeg daar medicatie voor. We zijn onmiddellijk naar de dierenkliniek in Merelbeke gereden. Daar bleek er een bloedklonter in haar lever te zitten. Er was niets meer aan te doen.” Lady Xena werd 8 jaar. “Ze wordt nu naar Oudenburg gebracht, waar ze opgebaard zal liggen. Ik en mijn vrouw zullen dan samen afscheid nemen en we krijgen een urne mee naar huis. Deze krijgt een plaatsje in de zaak, waar ze elke dag was. Na de service in ons restaurant Aqua Grill in Oostende lieten we haar dikwijls zingen voor onze klanten. We zullen haar zo hard missen.”

2
Benny Proot

12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Lilly De Volder

    Rip Xena, rust zacht we gaan u hard missen We nooit meer vergeten jij ooit meegedaan aan belgium’s got Talent deed ❤️❤️❤️

  • Brigitte Boon

    Rip lieve We na. Je had mij tot ontroering gebracht. En nu treur ik mee met uw baasjes x

Lees meer