Luc Vandaele neemt afscheid van de rechtbank in ondernemingszaken.
Benny Proot Luc Vandaele neemt afscheid van de rechtbank in ondernemingszaken.

Luc Vandaele neemt na 34 jaar afscheid van Oostendse rechtbank

Op 73-jarige leeftijd zegt ‘rechter in ondernemingszaken’ Luc Vandaele het gerecht vaarwel. 

Een rechter in ondernemingszaken kan worden ingezet voor verschillende zaken“Zelf was ik actief in de rechtbank van koophandel Brugge, afdeling Oostende, als zetelend rechter in de inleidingskamer en de pleitkamer, als rechter-commissaris in faillissementen, als rechter-afgevaardigde in concordaten en als rechter-onderzoeker in de kamer voor handelsonderzoeken”, vertelt Vandaele. “Ik was ook lid van het comité van de rechtbank van koophandel Brugge, van de commissie events en van de commissie failmanager, nu Regsol.” 

Vandaele behaalde ook verschillende eretekens, hij is bijvoorbeeld Ridder in de Leopoldsorde en Officier in de Kroonorde. Hij bekleedde diverse prominente functies in de sportwereld, onder andere het nationaal voorzitterschap van de Belgische Tennisbond, en was voorzitter van het selectiecomité voor de Davis Cup en de Fed Cup. Van de Internationale Tennis Federatie ontving hij de hoogste onderscheiding . 

In kader van zijn afscheid pleitte de Oostendse ondernemingsrechtbank voor het behoud van de afdeling. “Dit gezien de specifieke problematieken van horeca, toerisme, bouw, transport en andere”, laten de collega’s van Vandaele weten. “Het zou een verarming zijn voor Oostende als de lokale ondernemer voor zijn zakelijke disputen naar Brugge of Gent zou moeten gaan.” Sinds 1 mei 2018 vallen ook alle vzw’s en vrije beroepen onder de ondernemingsrechtbank.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer