Het ponton waar de man op wou kruipen, maar in plaats daarvan in het water belandde.
Benny Proot Het ponton waar de man op wou kruipen, maar in plaats daarvan in het water belandde.

Man (41) wil op ponton bij Blauwe Bruggen springen om er ‘uit te rusten’, maar sukkelt in het water

Aan de Blauwe Bruggen, tussen de Konterdam en Vuurtorenwijk in Oostende, is maandagavond iets voor 19 uur een man (41) in het water gesukkeld. Hij probeerde vanaf de kade op een ponton springen om er ‘uit te rusten’, maar gleed uit en kwam tussen het ponton en de kademuur terecht. 

Een fietser hoorde de man om hulp schreeuwen. Al snel kwamen andere omstanders erbij en werden de hulpdiensten verwittigd. “De omstanders slaagden erin om de man op het droge te trekken met een touw, samen met de ambulanciers die als eersten van de hulpdiensten ter plaatse waren”, vertelt kapitein Dries Van der Veken van de Oostendse brandweer. 

Rugzak uit water gehaald

Het slachtoffer was onderkoeld en had ook fysieke letsels opgelopen, onder meer een schouder uit de kom. Dat was ook de reden waarom hij zichzelf niet kon optrekken aan het ponton. “Onze duikers zijn nog in het water gegaan om zijn rugzak op te vissen”, aldus kapitein Van der Veken. 

De man verklaarde dat hij wilde uitrusten op het ponton, maar zich had mispakt aan de gladde ondergrond.

Volgens de scheepvaartpolitie mocht het slachtoffer enkele uren later het ziekenhuis verlaten. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer