Een combi van de politie Oostende zou over de voet van de man gereden hebben.
Bart Boterman Een combi van de politie Oostende zou over de voet van de man gereden hebben.

Man loopt politiecombi achterna en geeft agent klappen: “Ze waren over mijn voet gereden”

Een 28-jarige man uit Ardooie staat in de Brugse rechtbank terecht voor slagen en verwondingen aan de politie van Oostende. J.C. liep 2,5 jaar geleden een politiecombi achterna en gaf een agent klappen. “Ze waren over mijn voet gereden”, beweert hij.

Een patrouille van de Oostendse politie werd in de nacht van 24 op 25 maart 2017 opgeroepen voor moeilijkheden voor café Den Heilige. “Voor de zaak stond een groepje mensen, waarvan het merendeel na een bemiddeling naar binnen ging”, vertelde de procureur donderdagmorgen. J.P. (28) uit Ardooie bleef met z’n schoonvader buiten staan. Die laatste werd uiteindelijk bestuurlijk aangehouden. “Maar dat was niet naar de zin van beklaagde. Hij liep de combi achterna, trok het portier open en gaf een inspecteur verschillende slagen. Ook bij z’n overbrenging naar het bureau bleef hij agressief en uitte bedreigingen.” J.P. verklaarde achteraf dat de combi over zijn voet was gereden en hem met een spiegel had geraakt. “Mijn cliënt beseft dat hij in de fout ging en de deur van de combi niet mochten hebben opengetrokken”, pleitte zijn advocaat. “Hij betwist echter dat hij slagen uitdeelde aan die inspecteur.” Het openbaar ministerie vorderde voor J.P. 6 maanden cel met uitstel. Uitspraak op 17 oktober.

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Peter Thys

    als die over zijn voet reed deed de politie eigenlijk een vluchtmisdrijf?

  • Jefken Uyttendaele

    ja je kan zeker over iemand zijn tenen zonder dat er schade is aan de voet , uiteraard zal het afgangen welke schoenen die droeg ! met veiligheids schoenen kan dit gerust .

Lees meer