De man werd gestraft in de rechtbank van Brugge.
JHM De man werd gestraft in de rechtbank van Brugge.

Man loopt rond met mes van 20 centimeter in achterzak: 1 jaar cel

Een 43-jarige Oostendenaar is veroordeeld tot één jaar cel voor een mes van liefst 20 centimeter lang dat hij vorig jaar in z’n achterzak zat. “Ik had het kort voordien gewonnen op de kermis”, vertelde Mike C. aan de rechter.

Mike C. (43) is geen onbekende voor het gerecht. De Oostendenaar liep al verschillende veroordelingen op voor onder meer verboden wapendracht. Z’n veroordelingen brachten hem niet tot inkeer, want op 29 oktober vorig jaar liep C. opnieuw met een wapen rond in Oostende. Opvallend genoeg sprak de man die dag zélf de politie aan op straat. “Mijn hond is weggelopen. Kunnen jullie me helpen?”, vroeg hij aan de agenten. Toen C. wegwandelde, zagen ze een mes van liefst 20 centimeter in z’n achterzak zitten. De man weigerde verhoorde te worden, maar diste dinsdagmorgen voor de rechter dan toch een uitleg op. “Ik had het mes kort voordien gewonnen op de kermis”, vertelde hij. In het verleden kwamen al gelijkaardige zaken voor de rechtbank, maar in die dossiers ging het telkens om een klein mesje. De rechter stelde zich dan ook vragen bij het verhaal van Mike C. “Volgende keer heb je een schaar mee en kom je van de kapper zeker?”, reageerde hij gevat. Door zijn strafverleden kreeg de man één jaar cel opgelegd. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer