Illustratiebeeld
iStock Illustratiebeeld

Man met zwaard opgepakt op kusttram

De politie heeft afgelopen middag een man met een zwaard opgepakt op de tram aan het station van Oostende. De man weigerde enige uitleg te geven en werd meegenomen voor verhoor.

De politie werd eerder opgeroepen omdat de trambestuurder meldingen maakte van gauwdiefstallen. Daarbij kregen reizigers een duw in de rug en werden ze bestolen. Het was niet duidelijk of er meerdere daders waren. Tijdens de opzoekingen trof de politie de man met het zwaard aan. Ook in het commissariaat kon de 37-jarige Oostendenaar volgens de politie geen deftige uitleg geven over waarom hij het bij zich had. De politie stelde een proces-verbaal op voor illegale wapendracht. Het onderzoek naar de gauwdiefstallen gaat intussen verder, op basis van camerabeelden van in het tramstel.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer