3 Een archiefbeeld ter illustratie.
Benny Proot Een archiefbeeld ter illustratie.

Mooi weer voorspeld: wie dit weekend naar strand van Oostende komt, moet reserveren

Ook signalisatieplan om parkeeroverlast in binnenstad te vermijden

Van 18 tot en met 22 juli wordt het aanmeldingssysteem voor de drie drukste stranden in Oostende geactiveerd. Vanaf woensdag 15 juli kan je je plekje reserveren. Het systeem moet ervoor zorgen dat de social distancing op deze stranden gegarandeerd is. Aanmelding is enkel nodig op de stranden in het centrum, van aan het Zeeheldenplein tot net voor de Venetiaanse Gaanderijen.

“Door de mooie weersvoorspellingen, de start van het bouwverlof en de Nationale Feestdag op 21 juli zullen er heel wat mensen naar Oostende afzakken”, zegt burgemeester Bart Tommelein (Open Vld). “Door het activeren van ons aanmeldingssysteem willen we een goede inschatting krijgen van de te verwachten drukte om zo de nodige maatregelen te kunnen treffen.” Peter Craeymeersch, directeur van Toerisme Oostende pikt in: “We voorzien de eerste dag zo’n 15.000 plaatsen op deze drukste stranden. Maar ons plan is dynamisch en flexibel, indien nodig zullen we bijsturen. Ons doel blijft om iedereen een veilige en aangename zomer te garanderen in de stad aan zee.” 

3 Dit plannetje van Oostende toont waar je al dan niet voor moet reserveren.
rv Dit plannetje van Oostende toont waar je al dan niet voor moet reserveren.

Vanaf woensdag

Iedereen kan zich vanaf woensdag 15 juli gratis aanmelden via de website visitoostende.be/strand, via de balie van Toerisme Oostende, het UiTloket of het gratis nummer 0800/62.167 tussen 8 en 22 uur. Deze aanmelding garandeert je een plekje op de stranden in het centrum bij aankomst vóór 14 uur. “Het systeem wordt momenteel geactiveerd van zaterdag 18 tot en met woensdag 22 juli, maar dit kan nog verlengd worden”, klinkt het. Zoals eerder gesteld geldt dit aanmeldingssysteem niet voor alle Oostendse stranden. Enkel voor het Klein Strand, Groeistrand en Groot Strand, dus van aan het Zeeheldenplein met de Rock Strangers tot net voor de Venetiaanse Gaanderijen, moet er gereserveerd worden. Op de stranden voor Thermae Palace, Mariakerke, Raversijde en Oosteroever is er geen aanmelding nodig. 

3 Archiefbeeld
Benny Proot Archiefbeeld

Zomerteam en strandparkings 

“Om de vele bezoekers goed te kunnen ontvangen, zullen er meer dan honderd mensen van het Zomerteam ingezet worden op cruciale punten op het strand, maar ook aan het station en op de verschillende strandparkings”, meldt Tommelein. “Deze strandparkings zijn een goedkoop en makkelijk alternatief voor de parkings in het centrum. Ze liggen op wandelafstand van het strand en zijn veel goedkoper: al vanaf 3 euro voor een volledige dag. Er werd een ‘slim signalisatieplan’ uitgewerkt voor de Oostendse binnenstad. Via verschillende routes en dynamische signalisatie wordt ervoor gezorgd dat de vele bezoekers zo veel mogelijk gespreid worden.”

Lees meer