2 Chocolatier Olivier Willems, hier met Inge Richir, kon de jury het meest bekoren.
De Rycke Chocolatier Olivier Willems, hier met Inge Richir, kon de jury het meest bekoren.

Olivier Willems maakt beste Belgische praline

Olivier Willems uit Oostende heeft met zijn 'Poppolou Rocks' de beste Belgische praline gemaakt. Dat werd beslist door chocoladeliefhebbers en de Gault&Millau-jury en gisteren in de Chocolate Academy van chocoladeproducent Barry Callebaut in het Oost-Vlaamse Wieze bekendgemaakt.

Alle Belgische chocolatiers konden zich inschrijven voor de wedstrijd 'Chocolate Hero' en, geïnspireerd door de chocoladetrends van 2020, een Belgische praline voor de toekomst maken. Het waren chocoladeliefhebbers én gespecialiseerde proevers van de Gault&Millau-jury die hun oordeel gaven. Willems is supertrots. "De praline is genoemd naar het bier dat een jeugdvriend brouwde. Ik gebruikte het ook voor mijn chocolaatje", zegt de chocolatier met ruim 25 jaar ervaring. "Ik verwerkte er ook de Asai-bes uit Brazilië in, een powerfood met de smaak van noten en cacao."

2 Zijn winnende pralines, de 'Poppolou Rocks'.
De Rycke Zijn winnende pralines, de 'Poppolou Rocks'.

Tomorrowland

Willems kan nu niet alleen pronken met de prestigieuze titel, maar krijgt ook de kans om deze zomer zijn winnende praline voor te stellen aan de festivalgangers van Tomorrowland. Daar zal hij mee de Belgische trots hoog houden in het 'Tastes of the World by Tomorrowland'-restaurant. "Het is echt leuk dat festivalgangers mijn praline zullen kunnen proeven", zegt hij. "Zelf moet ik er wel een al geboekte zomervakantie naar Kroatië voor annuleren, maar dat heb ik er zeker voor over." (DND)

Lees meer