3 De Koninklijke Stallingen.
Benny Proot De Koninklijke Stallingen.

Exclusief voor abonnees

Oostendse Schuttersgilde reageert op heisa Koninklijke Schenking:
“Wij horen of zien ze niet. Alle correspondentie gebeurt per brief”

Het dossier rond de Koninklijke Schenking en de bijhorende bezittingen maakt heel wat los. De KS beheert over heel België minstens 82 gronden en gebouwen. Daarbij zijn niet alleen sprookjesachtige kastelen, maar bijvoorbeeld ook het schutterslokaal van de Oostendse gilde Sint-Sebastiaan. “Veel horen we de mensen van de Koninklijke Schenking niet”, vertelt Marc Vandepoele, voorzitter van de gilde.

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • willem merken

    Ik hoor mijn huisbaas ook niet zolang ik elke maand braaf mijn huishuur betaal.

  • Jos Brems

    Als VRT , Knack en De Tijd een grotere zaak willen onderzoeken dan stel ik voor om de totaalkost van de migratie eens in kaart te brengen. Want zo'n onderzoek over die paar miljoen onkosten van de Koninklijle Schenking lijkt verdacht veel op een rookgordijn om veel grotere zaken, zoals migratie, te camoufleren.

Lees meer