2 Rechter Weymiens, bekend van het VIER-programma 'De Rechtbank'. (archieffoto)
JHM Rechter Weymiens, bekend van het VIER-programma 'De Rechtbank'. (archieffoto)

Ouders dealen aan schoolpoort met zoontje op de achterbank. “Deze zaak maakt me kotsmisselijk”, foetert rechter, die 5 jaar cel geeft

Een ouderpaar uit Oostende heeft 5 jaar cel én heel wat harde woorden van de Brugse strafrechter gekregen voor het dealen van een hele winkel aan drugs. 

Cocaïne, heroïne, speed, xtc en cannabis… Alles was bij hen verkrijgbaar. D.D. en S.R. verkochten vooral ook aan minderjarigen en deinsden er niet voor terug om hen aan de schoolpoort te bevoorraden. Toen de politie de ouders tijdens zo’n transactie eens oppakte, bleek bovendien hun eigen zoontje dat toen 2 jaar oud op de achterbank te zitten. “Deze zaak maakt me echt kotsmisselijk”, sneerde de Brugse rechter Weymiens. “Jullie zijn twee grote smeerlappen! Jullie maken niet alleen elkaar, maar ook kinderen kapot. Dit is echt om te walgen.” 

Kind geplaatst

De ouders werden meer dan een jaar door de rechtbank begeleid in een poging hen terug op het nieuwe pad te brengen, wat uitzonderlijk lang is. Ze slaagden daar allesbehalve goed in. Terwijl hun begeleiding liep, werden ze zelfs opnieuw opgepakt, omdat ze zelf drugs hadden gekocht bij twee Rotterdammers, die ettelijke honderden kilo’s drugs leverden in West-Vlaanderen. Ze vlogen daarvoor opnieuw de gevangenis in. De vader slaagde er intussen wel in zich residentieel te laten opnemen in een instelling, wat een absolute vereiste was van de rechter. D.D. kreeg daarom 5 jaar cel met uitstel onder heel strenge voorwaarden. Zijn vrouw S.R. verkwanselde evenwel ook die kans en kreeg 5 jaar effectief. Ze moeten samen meer dan 64.000 euro drugsgeld terugbetalen. Hun eigen kind werd intussen geplaatst.

2 Het koppel werd veroordeeld in de rechtbank van Brugge.
JHM Het koppel werd veroordeeld in de rechtbank van Brugge.

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Patrick Maessen

    Voor de mensen die het nog niet wisten..de wet Lejeune wordt niet meer toegepast voor wat betreft de vrijlating. Daarvoor staan de strafuitvoerings rechtbanken voor.

  • Willem van Gullik

    Deze week nog op Radio 1 een uitzending met de vraag of sommige mensen niet het recht op kinderen moet ontzegd worden. Ziehier het antwoord...

Lees meer