Bakkerij Gheysen aan de Nieuwpoortsesteenweg in Oostende.
Google Street View Bakkerij Gheysen aan de Nieuwpoortsesteenweg in Oostende.

Overvaller met mes slaat toe in bakkerij Gheysen: “Blij dat onze werkneemster toch het geld gegeven heeft”

De politie is nog op zoek naar de jongeman die bakkerij Gheysen aan de Nieuwpoortsesteenweg in Oostende heeft overvallen. Na een schermutseling met de werkneemster ging de dader aan de haal met de kassa-inhoud en geld van het personeelslid zelf. “Onze werkneemster houdt zich sterk”, zegt zaakvoerster Ann Devlaeminck.

Het was woensdagmorgen rond 6.30 uur toen de werkneemster aankwam om de bakkerij te openen. Plots stond ze oog in oog met een overvaller. “De man had eerst ingebroken via de achterkant van de zaak, door een raam te verbrijzelen. Onze werkneemster dacht dat eerst het om een chauffeur ging. Plots toonde hij een mes en eiste hij de kassa-inhoud en haar persoonlijk geld. Ons personeelslid weigerde, waarop een schermutseling ontstond. Uiteindelijk heeft ze alsnog de startinhoud van de kassa en haar eigen 50 euro overhandigd. Daarna nam de overvaller de benen”, zegt Ann Devlaeminck, al dertig jaar zaakvoerster van de bakkerij. 

“Natuurlijk bleef ons personeelslid in shock achter. Ze had zich dapper gedragen door zich te verweren, maar ik ben blij dat ze alsnog het geld heeft afgegeven. We mogen ons leven niet riskeren voor wat geld”, zegt de zaakvoerster. 

Camerabeelden

De politie is een onderzoek gestart, onder meer op basis van camerabeelden. Daarop is zijn hoofd zichtbaar. “Ik hoop dat ze hem snel vinden. Onze werkneemster besloot woensdag om te blijven werken en niet te veel aan het voorval te denken. Ook donderdagmorgen is ze gewoon komen werken. Ze houdt zich sterk, maar ze kan uiteraard nog een terugval krijgen”, aldus zaakvoerster Ann .

Niet de eerste keer

In april 2016 werd een andere werknemer ook al geconfronteerd met een overval, in het filiaal in de Breidelstraat. Toen droop de overvaller af zonder buit.

Lees meer