2 Het ongeval gebeurde aan de Kapellebrug in Oostende.
BBO Het ongeval gebeurde aan de Kapellebrug in Oostende.

Rolstoelgebruiker gewond na aanrijding met tram aan Kapellebrug

Aan de Kapellebrug in Oostende is dinsdag rond 11 uur een rolstoelgebruiker (52) gewond geraakt na een aanrijding met de kusttram. 

De man reed met zijn elektrische rolstoel over de Kapellebrug en wou vervolgens de tramsporen oversteken. Net op dat moment reed de tram richting het Marie-Joséplein voorbij. Volgens de politie kon de tramchauffeur de rolstoelgebruiker moeilijk anticiperen omdat de rolstoelgebruiker plots van achter een haagje kwam. Er volgde en aanrijding en de man viel op de grond, parallel met het tramstel en ook deels eronder. De brandweer hield net op dat moment een opruimactie met duikers in het Mercatordok. 

“We werden gealarmeerd door omstanders en verwittigden de hulpdiensten. Er was ook een ambulancier aanwezig bij de opruimactie. Hij ontfermde zich meteen over het slachtoffer. Die zat niet gekneld onder de tram, maar om geen risico’s te nemen en geen verdere letsels te veroorzaken, hebben we zijn positie gestabiliseerd. Vervolgens is de omheining aan de halte weggenomen om het slachtoffer makkelijker te kunnen bevrijden”, reageert kapitein Dries Van Der Veken van de brandweer van Oostende. De man werd naar het ziekenhuis overgebracht en raakte volgens de politie lichtgewond aan de arm. Intussen kon hij het ziekenhuis verlaten. Zijn rolstoel raakte ernstig beschadigd.

2 Het slachtoffer kwam parallel met de tram, maar ook deels onder de tram, terecht. De man zat niet gekneld, maar lag wel in een benarde positie.
BBO Het slachtoffer kwam parallel met de tram, maar ook deels onder de tram, terecht. De man zat niet gekneld, maar lag wel in een benarde positie.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer