Benny Proot

Sp.a vreest voor prijsstijging speelcompagnie,
maar volgens stadsbestuur is nog niets beslist

Er werd tijdens de gemeenteraad in Oostende uitgebreid gediscussieerd over de prijzen van de speelcompagnie. Oppositiepartij sp.a/stadsmakers is ongerust dat de prijzen voor de speelpleinwerking zullen opslaan.

De vraag van Tom Germonpré leidde tot een verhitte discussie tussen meerderheid en oppositie. “Het toegankelijke systeem met dagelijks 600 kinderen in 2018 zorgt ervoor dat kinderen en jongeren niet rondhangen op straat, maar dat ze effectief naar de opvang gaan en daar in goede omstandigheden kunnen vertoeven. Ik zou dus niet zomaar een prijsverhoging doorvoeren. Hopelijk is de nota die nu rondgaat niet de basis om de speelcompagnie te veranderen”, zei het oppositieraadslid en ex-schepen. Volgens schepen Bart Plasschaert (CD&) is er echter nog niets beslist over de toekomst van de speelcompagnie. “Op dit moment zijn we alle data aan het verzamelen. De bedoeling is om dan te komen tot een geïntegreerde aanpak”, zegt Plasschaert. Volgens schepen Silke Beirens (Groen) is de nota waar Germonpré naar verwijst zelfs opgemaakt onder de vorige bestuursploeg. “Wij kregen de nota in de eerste week van januari onder ogen, maar sindsdien werden geen nieuwe beleidsnota’s meer opgemaakt.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer