Benny Proot

Tegen eind dit jaar stappenplan voor renovatie Thermae Palace Hotel?

Er is nog geen concreet plan voor het Thermae Palace Hotel. De stad wil tegen eind dit jaar een stappenplan in handen hebben samen met de Participatie Maatschappij Vlaanderen (PMV) van de Vlaamse overheid voor de renovatie en uitbating. In mei werd aangekondigd dat de stad met PMV in zee zou gaan. Zij zijn nog volop bezig met het complexe dossier.

PMV begeleidt met de erfgoedkluis onroerend-erfgoedprojecten. Bedoeling was dat ze binnen de zes maanden een stappenplan zouden voorleggen voor het Thermae Palace Hotel. Het gebouw heeft dringend een restauratie nodig. Vanessa Vens vroeg in de gemeenteraad naar een stand van zaken. “We zitten momenteel nog altijd in de fase waarbij een stappenplan wordt opgemaakt”, vertelt schepen Björn Anseeuw (N-VA). Er moeten drie vragen beantwoord worden. “Eerst is het belangrijk om de juridische toestand te inventariseren. Wie is nu eigenaar van het gebouw? Dat is in dit geval iets complexer dan bij een gewone woning. Daarnaast moet er objectief onderzocht worden hoe groot de investering nu precies zal zijn. Er zijn in het verleden enkele plannen op tafel gelegd door de private investeerders, maar het is belangrijk dat er los van het studiewerk van de kandidaten objectief bekeken wordt hoeveel een renovatie zal kosten. Als laatste moet er bekeken worden welke rol het Thermae Palace hotel kan spelen in de markt. De Participatie Maatschappij Vlaanderen is nu nog bezig met dit proces en eind dit jaar moeten we een antwoord hebben.”

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Stan Vankoo

    Stad Oostende moet de 7 mijlen laarzen aantrekken. Ons juweel staat reeds lang genoeg te verkommeren! Foei Oostende!

Lees meer