Dit is een foto uit het archief.
Benny Proot Dit is een foto uit het archief.

Thuiszorg Familiezorg zoekt vrijwilligers

Familiezorg West-Vlaanderen vzw heeft vorig jaar ongeveer 1.348 uren thuisoppas en assistentie met vrijwilligers geboden in Oostende. De dienst is permanent op zoek naar nieuwe vrijwilligers en doet daarom een oproep.

Als vrijwilliger bij Thuiszorg Familiezorg breng je warmte bij kinderen, jongeren of volwassenen die thuiszorg nodig hebben: mensen met een beperking, chronische ziekte, hoge leeftijd, dementie… Een paar uurtjes gezelschap bieden, samen een wandeling maken, de krant voorlezen, helpen bij de broodmaaltijd, een spelactiviteit begeleiden... Vrijwilligers doen er niet alleen de zorgvrager een plezier mee, maar vaak ook de mantelzorger. Terwijl zij er zijn, kan die even tijd voor zichzelf nemen en de zorg met een gerust hart overlaten. Je kiest als vrijwilliger bij Thuiszorg Familiezorg hoe dan ook zélf in welke situaties, waar, wanneer, hoe vaak en hoe lang je je engageert.

Vrijwilligers kunnen rekenen op professionele coaching en een boeiend vormingsaanbod, ze zijn verzekerd tijdens hun vrijwilligerswerk en krijgen ook een kostenvergoeding. Voor meer informatie ben je altijd welkom in het regiohuis van Thuiszorg Familiezorg in je buurt in de Wellingtonstraat 70. Contact opnemen kan via het nummer 059/70.69.53 of het mailadres oostende@familiezorg-wvl.be.

Lees meer