Het Mijnplein in Oostende. De bovengrondse parking moet donderdagmorgen vrij zijn voor de wekelijkse markt.
Google Street View Het Mijnplein in Oostende. De bovengrondse parking moet donderdagmorgen vrij zijn voor de wekelijkse markt.

Toeristen laten zich vangen aan wekelijkse markt: 36 auto’s getakeld

Liefst 36 auto-eigenaars hebben zich donderdag in de vroege morgen laten vangen aan de wekelijkse markt. Op het Mijnplein, de Groentemarkt en het Wapenplein liet de politie alle foutgeparkeerde wagens takelen. 

Het is een terugkerend fenomeen in de zomer in Oostende. Toeristen weten niet dat er een wekelijkse markt is op donderdag en laten hun geparkeerde wagens staan op de bovengrondse parkeerplaatsen van het Mijnplein, het Wapenplein en de Groentemarkt. Marktkramers moeten dan de politie bellen, omdat ze niet kunnen uitstallen op de voorziene plaatsen. “Maar liefst 36 voertuigen werden getakeld. Graag verwijzen we nogmaals naar de verkeersborden ter plaatse. Er mogen geen voertuigen geparkeerd staan op donderdag tussen middernacht en 14 uur”, aldus commissaris Franky Deckmyn van de lokale politie Oostende. De auto-eigenaars wacht nog een stevige factuur van de takeling en eventueel een GAS-boete voor foutparkeren.

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jacques Quairiaux

    Oostende moet, zoals elke badstad, leven van het toerisme. Zou het een kleine moeite zijn om de borden in 4 talen te plaatsen. Je kunt toch moeilijk van een pakweg Italiaan, Brit of Fransman verlangen dat hij Nederlands begrijpt !!!

  • Charles NOULET

    En toch rijden er nog altijd auto's in de Sint-Sebastiaanstraat naar het Wapenplein, met alle gevaar voor de voetgangers die uit de Kapellestraat komen. Ondanks de signalisatie borden, dit is reeds verscheidene malen gemeld aan het Stadsbestuur.

Lees meer