Archieffoto.
Foto KBIN/JH Archieffoto.

Twee dode bruinvissen aangespoeld

In Oostende zijn dinsdagmiddag twee dode bruinvissen aangespoeld. Een ter hoogte van Raversijde en een andere nabij de Kemmelbergstraat, bevestigt Jan Haelters van het Koninklijk Instituut voor Natuurwetenschappen.

Bruinvissen behoren tot de familie van de dolfijnen. “De kadavers zijn opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek. Voorlopig is de doodsoorzaak niet duidelijk”, reageert Haelters. “Een bruinvis die aanspoelt, is niet uitzonderlijk. Jaarlijks spoelen aan de Belgische kust tachtig tot honderd bruinvissen aan. Maar het is wel belangrijk om de doodsoorzaak te kennen”, aldus de marien bioloog. Haelters deed in het verleden onderzoek naar de invloed van windmolenparken en de aanleg ervan op zeezoogdieren. Tot de conclusies behoorde dat de dieren gedesoriënteerd raken door de geluiden, wat kan verklaren waarom ze aanspoelen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer