6 Hotel Marcel met Marcel Vanthilt is te gast in Oostende
Benny Proot Hotel Marcel met Marcel Vanthilt is te gast in Oostende

Vanthilt neemt nieuwe online talkshow Hotel Marcel op in Et Alors: “We filmen in de horecazaak, terwijl klanten gewoon binnen en buiten lopen, pure rock ‘n roll”

De opnames van de nieuwe online talkshow ‘Hotel Marcel’ zijn volop bezig. In horecazaak Et Alors, op de hoek van de zeedijk en de Vlaanderenstraat, ontvangt presentator Marcel Vanthilt (62) allerlei bekende gezichten die een link hebben met Oostende. Maandagavond wordt de eerste aflevering uitgezonden. “Dit programma is pure rock ‘n roll”, is Vanthilt enthousiast.

Hotel Marcel is het nieuwste kunstje van Toerisme Oostende om mensen op een originele manier zin te doen krijgen in een bezoekje aan de stad. In een online talkshow van acht afleveringen, die via de Facebook- en Instagrampagina van Visit Oostende te bekijken is, komen allerlei BV’s vertellen over hun liefde voor de stad. Actrice Barbara Sarafian, chef Dagny Ros Asmundsdottir en presentatrice Katja Retsin zijn maar enkele van de gasten. Decor is de knappe bar Et Alors. Zes camera- en geluidstechnici en een redactieteam van vier koppen sterk maken er een knap geheel van. “De manier waarop we het programma opnemen en presenteren, is pure rock ‘n roll”, vertelt Vanthilt. “We filmen in de horecazaak, maar klanten lopen gewoon binnen en buiten en ik bestel tussendoor een drankje. Alles is in een heel korte tijd beklonken. Drie weken geleden werden de eerste gesprekken gevoerd om dit programma te maken om het vervolgens pas begin deze week aan te kondigen. Ik heb er een prima gevoel bij, de eerste reacties zijn positief. Misschien kunnen we een gelijkaardig project op poten zetten voor andere vakantieperiodes, zoals eindejaar.” 

6 De opnames van Hotel Marcel in bar Et Alors zijn volop bezig.
Benny Proot De opnames van Hotel Marcel in bar Et Alors zijn volop bezig.

“Verrader!”

Hotel Marcel telt ook enkele vaste rubrieken. “Zo trekt acteur Rik Verheye - die komt uit Knokke, de verrader! (lacht) - voor verschillende ludieke reportages door de stad”, gaat Vanthilt door. “Ach, na alle coronamiserie willen we gewoon met een positief verhaal naar buiten komen.” Verder passeert ook muzikante Isolde Lasoen de revue. Ze brengt wekelijks een ode aan een song over de stad met een unieke cover. 

6 Hotel Marcel met Marcel Vanthilt te gast in Oostende
Benny Proot Hotel Marcel met Marcel Vanthilt te gast in Oostende

50 jaar

Ook kleinere reportages over winkelen en de verborgen parels van de stad komen aan bod. Al heeft Oostende voor Marcel Vanthilt nog weinig geheimen. “Ik kom hier al vijftig jaar en het begon toen mijn ouders me op vakantie namen. Dat was toen nog in het vakantiegebouw van de ABVV in wijk Mariakerke, genaamd Zeezicht. Ik kwam hier ook vaak alleen met mijn pa om bijvoorbeeld in Taverne James garnaalkroketten te eten. Ook nu nog ga ik regelmatig in de Kombuis mosselen eten - fantastisch. Ik heb nog altijd een appartement in de Van Iseghemlaan en kom minstens één keer per maand naar Oostende. De stad is enorm geëvolueerd - de afgelopen jaren steeds sneller - maar verveelt werkelijk nooit.”

Aparte zomer

Voor Vanthilt is het deze zomer ook aanpassen. Hij zag verschillende optredens in het water vallen, onder andere op de Paulusfeesten, maar presenteert straks ook op radio Willy vier dagen per week. 

‘Hotel Marcel’ is vanaf 29 juni elke maandag om 20.30 uur te bekijken via de Facebook- en Instagrampagina van Visit Oostende. 

6 Isolde Lasoen brengt een op haar manier een ode aan Oostendse liedjes.
Benny Proot Isolde Lasoen brengt een op haar manier een ode aan Oostendse liedjes.
6
Benny Proot
6
Benny Proot

Lees meer