In deze woning in de Peter Benoitstraat werd de dader overmeesterd.
Bart Boterman In deze woning in de Peter Benoitstraat werd de dader overmeesterd.

Veertiger blijft in cel voor steekpartij
in Peter Benoitstraat

Een 45-jarige Oostendenaar blijft een maand langer in de cel voor een poging tot doodslag op een 39-jarige Tsjetsjeen. Glenn V. beweert dat het slachtoffer hém eerst aanviel. Zijn advocaat dringt aan op een confrontatie tussen beiden.

Het slachtoffer werd op zaterdag 27 juli rond 18 uur aangetroffen in de Peter Benoitstraat in Oostende met een steekwonde in z’n borst. De Tsjetsjeen werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar was snel buiten levensgevaar. Kort na de feiten werd in een woning even verderop een verdachte opgepakt door het speciaal interventieteam. De 45-jarige Glenn V. zou het binnen aan de stok gekregen hebben met het slachtoffer. De vechtpartij liep uiteindelijk aardig uit de hand. De aanleiding voor de confrontatie is niet helemaal duidelijk, maar mogelijk speelde het druggebruik van de betrokkenen een rol. 

Niet onbesproken

Volgens de advocaat van V. werd zijn cliënt eerst aangevallen door het slachtoffer in een discussie om geld. Naar eigen zeggen weerde zijn cliënt het mes af, waardoor A.M. in de borst werd geraakt. Om het verdere verloop van het onderzoek te bevorderen, vraagt de verdediging om een confrontatie tussen beiden. Net als Glenn V. is ook A.M. niet onbesproken. In 2003 kreeg hij al eens vier jaar cel voor poging tot doodslag en vorige zomer moest hij nog een werkstraf van 80 uren uitvoeren voor het stelen van vuilniszakken.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer