Vis- en zeevruchtengids voor professionals gelanceerd

Het Vlaams Instituut voor de Zee heeft een 'Vis- en zeevruchtengids - voor professionele gebruikers' uitgebracht. De gids geeft bevattelijke, op maat gesneden en wetenschappelijk onderbouwde informatie mee van de 70 meest gegeten vissen, schaal- en schelpdieren.

Met behulp van deze kennis kunnen ze een duurzamer aankoopbeleid voeren en beter communiceren naar hun klanten toe. NorthSeaChef en GaultMillauchef van het jaar 2015 Filip Claeys zal er alvast gebruik van maken. "Met deze gids heb ik nu alle nodige informatie bij de hand over de soorten, de vistechnieken en de toestand van de beviste stocks." De vis, schaal- en schelpdieren die we uit zee oogsten zijn niet onuitputtelijk. "Alle spelers in de vissector kunnen een stap zetten in de richting van een meer duurzame omgang met vis, schaal- en schelpdieren. Ook chefs en vishandelaars spelen hierin een sleutelrol. Zij kunnen een onmiskenbaar krachtig signaal geven door een duurzaam aankoopbeleid te voeren en positief te kiezen in de producten die zij hun klanten voorschotelen", zegt Nancy Fockedey van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ).


De gids en website www.zeevruchtengids.org zijn een initiatief van SeaWeb Europe, het VLIZ en het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO).


(LBB)

Lees meer