2  Dominique Degraeve kreeg gelukkig hulp van ondermeer Colruyt en Horeca Totaal.
Benny Proot Dominique Degraeve kreeg gelukkig hulp van ondermeer Colruyt en Horeca Totaal.

Wie doet nu zoiets? Dieven halen voor tweede keer diepvriezers leeg bij voedselbedeling Colsol

Voedselbedeling Colsol is al voor de tweede keer in korte tijd het slachtoffer van een inbraak. Eind september werden al enkele diepvriezers geleegd door inbrekers. Dinsdag stelde bezielster Dominiqe Degraeve opnieuw vast dat er ingebroken werd. “Enorm veel voedsel is weg of moeten we weggooien, omdat het uit de diepvries werd gehaald.” De vrijwilligers die zich inzetten voor kansarmen worden er moedeloos van. Burgemeester Bart Tommelein zegt ondertussen dat de stad mee op zoek gaat naar een nieuwe locatie voor Colsol.

Bij de eerste inbraak vroegen de vrijwilligers van Colsol zich al af wie nu voedsel steelt van de allerarmsten. Jammer genoeg moet de organisatie enkele weken later vaststellen dat er blijkbaar wel meer mensen zijn die hiertoe in staat zijn.

Gepland

“Het lijkt wel alsof we een abonnement hebben”, zegt Dominique Degraeve. Opnieuw werden heel wat producten meegenomen. “Er werd heel wat vlees uit de frigo’s en de diepvries gehaald, maar ook volledige paletten met cola en koeken werd geplunderd. Er stonden nog spullen klaar om mee te nemen, maar die werden achtergelaten. Misschien waren ze bang om betrapt te worden?” Ook nu heeft de organisatie geen idee wie hiertoe in staat is. “De politie heeft een sporenonderzoek gedaan, maar ze droegen handschoenen. Het was dus wel degelijk een geplande inbraak. Het is ook opvallend dat al het varkensvlees weg is en alles wat halal is ligt er nog.”

2
Benny Proot

Demotiverend

De nieuwe tegenslag is behoorlijk demotiverend voor de vrijwilligers die sowieso al zware inspanningen leveren om de allerarmsten in de maatschappij te helpen. “Moeten we nu stoppen en andere mensen in de kou laten staan?”, zucht Dominique. “We hadden eventueel een nieuwe plaats in de Blauwkasteelstraat, maar dat is uiteindelijk afgesprongen. Wij willen hier zo snel mogelijk weg. We zitten hier zo afgezonderd dat mensen hier ongestoord hun ding kunnen doen. Ik heb al schrik wat ik zal aantreffen als ik hier de volgende keer aankom.”

Nieuwe locatie

De stad gaat ondertussen mee op zoek naar een nieuwe locatie. “Colsol zit daar inderdaad op een weinig zichtbare locatie. We zouden graag de verschillende organisaties die bezig zijn rond armoede samenbrengen en hebben daarvoor misschien een oplossing op de Oosteroever”, zegt Bart Tommelein. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Colsol in de nieuwe plannen voor Hangaar I met onder meer een brasserie en een bordeel zou betrokken worden. “Dat is niet meer de bedoeling. De plannen voor een project gaan wel door zoals gepland, maar er is hiervoor nog geen concrete timing", zegt schepen Björn Anseeuw nog.

Woensdag gingen de mensen van Colsol al opnieuw op pad om voedingswaren op te halen bij warenhuizen. “Gelukkig hebben we heel veel groenten en brood gekregen van onder meer Lidl, Horeca Totaal en Colruyt. Maandag hadden we nog 50 families eten gegeven om te overleven”, licht de bezielster toe.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Sanne Vermeulen

    Beste Louis, ik zou voor je klaarstaat met uw oordeel eerst eens juist spellen.. het is 'Want'. En het halal voedsel is juist niét meegenomen, waardoor staat u dan direct klaar met een oordeel dat het migranten zullen zijn?

  • louis meuleman

    Louis Meuleman Dit zal wel het werk zijn van die brave asiel zoekers of migranten om dan alles door te verkopen wand ze doen dit ook in hun thuisland waar ze aan voedselbedeling doen daar gaan ze zelf nog een stap verder en overvallen ze de voedsel transporten

Lees meer