2 Acht verenigingen werken samen op Gijzel Kermis
Didier Verbaere Acht verenigingen werken samen op Gijzel Kermis

100 vrijwilligers van 8 verenigingen krijgen hulp van Chiromeisjes Gontrode bij kermis in Gijzenzele

Met bijna 100 vrijwilligers zetten acht verenigingen in Gijzenzele hun schouders onder de organisatie van Gijzel Kermis. Dat is ongeveer 10 procent van alle inwoners van de kleine deelgemeente van Oosterzele. Ze krijgen dit jaar ook steun van de Chiro uit buurgemeente Gontrode.

“Deze kermis is er een door en voor de inwoners. We willen geen Tomorrowland worden”, lacht burgemeester Johan Van Durme. De kermis in Gijzenzele is ook jaarlijks goed voor enkele duizend bezoekers en dat is zowat de limiet die het kleine dorp aankan. Door een uitstekend en gratis programma heeft de kermis een grote aantrekkingskracht in de ruime regio.

“Het is toch vrij uniek dat deze kermis integraal georganiseerd wordt door het verenigingsleven. Acht verenigingen en bijna honderd medewerkers en een aantal losse helpende handen staan vijf dagen in voor sfeer in het dorp. In ruil delen ze allemaal in een deel van de winst en bieden we hen een groot feest aan om hen te bedanken”, legt burgemeester Van Durme uit. 

Hulp uit Gontrode

“Voor het eerst komen ook de Chiromeisjes uit Gontrode helpen. Heel wat kinderen uit Gijzenzele gaan daar naar de jeugdbeweging.”  Gijzel Kermis 2019 hoopt alvast op beter weer dan vorig jaar en heeft opnieuw een mooie affiche klaar. Met de vertrouwde ingrediënten zoals de rommelmarkt, friet met stoverij, fuiven en kinderanimatie en kermismolens. Maar ook grote namen zoals dj Sven Ornelis, Hammertime, Marino Punk en Sergio. Gijzel Kermis begint op vrijdag 23 augustus en duurt tot dinsdag 26 augustus. Info: www.gijzelkirmesse.be.

2 Acht verenigingen werken samen op Gijzel Kermis
Didier Verbaere Acht verenigingen werken samen op Gijzel Kermis

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Bruno Stevens

    Het is als vrijwilliger super om zelf uw steentje bij te dragen en dan de andere dag(en) mee te kunnen genieten van de gezellige sfeer en bende vrijwilligers die er voor zorgen dat je zelf en uw gezin een super leuke, gezellige sfeervolle kermisse mogen beleven.

Lees meer