De politie hield een klopjacht naar de inbrekers.
iStock De politie hield een klopjacht naar de inbrekers.

Klopjacht na inbraak in Heistraat in Oosterzele: daders kunnen ontkomen

Politie Rhode en Schelde hield dinsdagavond een klopjacht op inbrekers. Die werden op heterdaad betrapt bij een inbraak in de Heistraat in Oosterzele.

De inbrekers sloegen toe omstreeks 21 uur, maar werden betrapt terwijl ze een woning wilden binnendringen. Daarop zetten ze het op een lopen. Politie Rhode en Schelde kwam met enkele patrouilles ter plaatse. Meteen werd een klopjacht gehouden naar de daders. Politie Rhode en Schelde kreeg hiervoor versterking van een politiehelikopter met infraroodcamera en van agenten van politie Zottegem-Herzele-Sint-Lievens-Houtem.

De zoektocht naar de daders situeerde zich in de trage wegen en velden rond de gemeentegrens van Sint-Lievens-Houtem met Oosterzele. “We waren heel snel ter plaatse. Ondanks de inzet van een politiehelikopter leverde de zoektocht geen succes op", zegt eerste-commissaris Ronny Decuyper.

De commissaris roept de inwoners van de politiezone op om tijdens de herfst- en wintermaanden extra alert te zijn. “Laat steeds een licht branden als je van huis bent en wees aandachtig voor verdachte handelingen. En aarzel zeker niet om het noodnummer te bellen. Wie dat wil, kan ook advies vragen aan een diefstalpreventie-adviseur. Die komt dan bij je langs om je woning te scannen op zwakke punten", geeft De Cuyper nog mee.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer