Zo zullen de nieuwe appartementen eruitzien.
Foto Verbaere Zo zullen de nieuwe appartementen eruitzien.

Oud IZOO klooster omgevormd tot 39 appartementen

De Sociale Huisvesting Maatschappij Denderstreek bouwt de voormalige middelbare school en klooster IZOO om tot 26 huur- en 13 koopappartementen. Dit voorjaar wordt nog een bouwaanvraag ingediend.

De plannen werden donderdagavond voorgesteld in Oosterzele. De gevel van het klooster en de kapel worden geïntegreerd in het project. Beiden staan op de lijst van Onroerend Erfgoed en behoren tot het collectieve geheugen van Oosterzele. De rest van de gebouwen gaan tegen de vlakte. In de kapel komt een multifunctionele ruimte als brasserie of gemeenschapscentrum.


Achter die gevels komt een nieuwbouw in u-vorm en een binnentuin. Een deel van de appartementen kijken met hun zwevend terras uit op het dorp, anderen op de binnentuin. Daaronder komt een parkeergarage met 44 open staanplaatsen, berging en technische ruimtes. De ingang komt aan de achterkant en is bereikbaar via de Voordries.


Aanvankelijk waren er ook plannen voor de bouw van assistentiewoningen met permanente verzorging, maar die plannen werden opgeborgen. In de plaats komt een sociaal blok met 39 appartementen. Meer info over de huur en de aankoop van de appartementen volgt later nog via www.shm-denderstreek.be (DVL)

Lees meer