2 Met zeilen kunnen toeristen straks hun eigen stukje strand afbakenen. Bart Tommelein neemt alvast de hamer ter hand.
Benny Proot Met zeilen kunnen toeristen straks hun eigen stukje strand afbakenen. Bart Tommelein neemt alvast de hamer ter hand.

Exclusief voor abonnees

Collega-kustburgemeesters sabelen plan Tommelein neer: “Pure discriminatie”

Wie deze zomer naar het strand van Oostende wil, zal op voorhand een plaatsje moeten reserveren. Dat is de voornaamste regel van het plan dat burgemeester Bart Tommelein dinsdag uit de doeken deed. Enkele collega-kustburgemeesters zijn niet te spreken over het plan. “Dat hij doet wat hij wil met zijn strand. Het onze blijft wél open voor iedereen”, reageerde de burgemeester van Knokke, Leopold Lippens. Hoogleraar Grondwettelijk Recht Stefan Sottiaux legt uit of zo’n strandreservatie juridisch standhoudt.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

94 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Raoul Rouma

    Die mankeert nog juist een "P" plaat op zijn achterste. Die plaat parlementair mag je gerust anders invullen maar beleefd blijven. Binnenkort misschien zelfs voorzitter van gesloten -VLD, de beschutte werkplaats van oude liberalen.

  • ronny cockuyt

    Een beetje wind en een paar windstoten en de zeilen vliegen in het rond,hoe dom kan je zijn om dat niet te beseffen.

Lees meer