De werken aan het dak van de bibliotheek zijn maandag van start gegaan.
Benny Proot De werken aan het dak van de bibliotheek zijn maandag van start gegaan.

Dak van bibliotheek blijkt in slechte staat te zijn: bijna 20.000 euro extra kosten

Bij de voorbereiding van de dakwerken aan de bibliotheek in Oostkamp is gebleken dat het dak in slechtere staat was dan gedacht. Om het euvel te herstellen zullen de werken veertien dagen langer duren en een extra kost van bijna 20.000 euro met zich mee brengen.

Het linkergedeelte van het dak van het bibliotheekgebouw is al even in slechte staat. Op verschillende plaatsen regent het binnen en is er schade aan het pleisterwerk. Een jaar geleden besliste de gemeenteraad een aannemer aan te stellen om het volledige dak te renoveren. Bij de voorbereidende werken is onlangs gebleken dat het dak er nog slechter aan toe was dan aanvankelijk gedacht. Een kernboring maakte duidelijk dat verschillende lagen hernieuwd moeten worden. De aannemer heeft veertien kalenderdagen extra nodig om alle problemen aan te pakken. Aanvankelijk zou de renovatie 74.969,54 euro kosten, maar door de onvoorziene werken komt daar nog eens 18.486,88 euro bij. De renovatie van het dak is maandag van start gegaan. De gebruikers van de bibliotheek zullen tijdens de werken normaal geen hinder ondervinden.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer