Rond de Erkegemse Put is al jaren een procedureslag gaande.
Foto SDVO Rond de Erkegemse Put is al jaren een procedureslag gaande.

Erkegemse Put wordt definitief beschermd: eigenaar trekt naar Raad van State

Zes Oostkampse vijvers worden definitief beschermd tegen bebouwing. Dat heeft de gemeenteraad beslist. De eigenaar van de Erkegemse Put legt zich alvast niet neer bij die beslissing.

Het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) Vijvers moet zes vijvers in Oostkamp, die in een nog bebouwbare zone liggen, beter beschermen. Het plan werd enkele maanden geleden al in het leven geroepen en werd donderdagavond definitief goedgekeurd door de gemeenteraad. Het beschrijft de toekomstvisie voor de functie of bestemming van een aantal zandwinningsvijvers en vijvers met een grote landschappelijke waarde. “Enerzijds willen we vermijden dat de vijvers die gelegen zijn in een nog bebouwbare zone, verdwijnen uit het landschap”, zegt burgemeester Jan de Keyser (CD&V). “Anderzijds willen we onderzoek doen naar de bestaande en/of nieuwe ondersteunende functies zoals visserssport.” 

De vijvers die in het plan zijn opgenomen, zijn de put aan Fribona, de Karperput, oude ontginningsput, Westkantput, Koude Puit en Erkegemse Put. De eigenaar van die laatste vijver wil al jaren het gebied verkavelen, maar krijgt daarbij tegenkanting van de omwonenden. Met het nieuwe RUP worden zijn plannen onmogelijk gemaakt. Dirk Paridaen legt zich niet zomaar neer bij de beslissing van de gemeente en is van plan naar de Raad van State te trekken.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer