Illustratiebeeld.
Bollen Illustratiebeeld.

Kleine speelpleintjes gaan open voor maximaal drie gezinnen tegelijk

De stad Torhout heeft dinsdag haar speelpleintjes heropend. Met onmiddellijke ingang is het opnieuw mogelijk om te skaten, biken, steppen, te sporten en krijgen kinderen opnieuw meer ruimte om te spelen. De pleintjes zijn telkens, met toezicht, geopend van 8.30 tot 21 uur.

Volgende afspraken gelden voor de speelpleintjes: 1,5 meter afstand bewaren, maximaal drie gezinnen tegelijk en maximaal een halfuur spelen om zo iedereen de kans te geven. De speelpleintjes zijn geopend voor kinderen tot twaalf jaar. Samenscholingen blijven verboden, picknicken is ook niet toegestaan. Een flesje water mag wel. 

De grotere speelpleinen in Torhout blijven nog even gesloten: zo blijven de speelpleinen De Warande, Groenhove, Torwoud en Kinderboerderij tijdelijk nog ontoegankelijk voor het publiek.

Ook het skatepark wordt opnieuw geopend voor de jongeren. Daar gelden ook enkele afspraken: maximaal acht skaters, maximaal één uur skaten en 1,5 meter afstand bewaren. Blijven zitten of rondhangen is niet toegestaan, een flesje water mag.

Lees meer